Interview Norman Soares

Fitfair is na 2 succesvolle edities niet meer weg te denken uit het Nederlandse fitnesslandschap. Initiatiefnemer Norman Soares en zijn team zijn daar trots op. Vooral omdat de combinatie van een beurs met een kennisevent in de sector steeds breder wordt opgepakt. De krachten van netwerken, fun, kennisdeling en elkaar verder brengen, komen in Fitfair tot volle wasdom.

Fitfair wil het platform van de fitnesssector worden, waarin kennisdeling en positieve kracht centraal staan. Het tweedaagse event in de Jaarbeurs worden hierbij de belangrijkste dagen van het jaar. Een tweedaags event is geweldig, maar als innovatieve sector moeten we elkaar het hele jaar door vinden en versterken.

Waarom is Fitfair anders dan andere beurzen?
Norman: “Ik geloof sterk in kennisdeling en elkaar ontmoeten in een inspirerende omgeving. Er is volgens mij in de fitness maar plek voor een echte traditionele grote beurs: FIBO. Daarom zijn wij ook écht anders dan FIBO. Bij ons staat kennisdeling vanuit de sector centraal. Ik zie Fitfair als een ‘lege huls’, die gevuld wordt door de sector zelf. Wij zijn faciliterend en stellen maar een beperkt stuk van het programma samen.”

“Onze partners verzorgen op Fitfair het leeuwendeel van het programma, sprekers, workshops en kennisdeling. Het is leuk om te zien dat steeds meer partijen hun eigen (bedrijf)events koppelen aan Fitfair. Zo houdt NL Actief er haar ledenvergadering, bundelen we de krachten voor PT’ers in PT World en zijn de verkiezingen van de Dutch Fitness Awards en de BodyLIFE Innovatie Award bij ons. Zo wordt Fitfair steeds meer van de sector en wordt een bezoek nog interessanter.”

Wat is de meerwaarde voor de fitnessondernemer?
“Je krijgt zoveel meer dan alleen een beursvloer. Juist de combinatie van alle lezingen maakt het zo interessant. Ik kan me goed voorstellen dat iemand die al twintig jaar actief is andere lezingen volgt dan zijn medewerkers en instructeurs. Maar waarom maak je er geen personeelsuitje van? Laat je medewerkers kiezen waarin zij zich willen verdiepen. Met een kaartje van 25 euro haal je voor honderden euro’s hoogwaardige kennis binnen. Verder staat op de vrijdag juist de ondernemer met zijn vraagstukken centraal.”

Van welke sprekers verwacht je dit jaar veel, en waarom?
“Ik licht graag een paar sprekers uit. Sprekers naar wie wij uitkijken, maar ook van wie we hebben gemerkt dat het verhaal en de boodschap aanslaan. De afgelopen jaren was zestig procent van onze bezoekers vrouw. Juist daarom is het leuk dat we dit jaar Dani en Lizzy van FITGIRLS op zaterdag op de mainstage hebben (lees hier meer). Inspiratie gegarandeerd als zij het hebben over hun visie op gezond leven voor vrouwen.”

“Verder verwacht ik dat de lezingen van Richard Bell weer één groot succes gaan worden. Hij heeft zoveel kennis, en weet dit sterk over te brengen op zowel professionals als fitness fanatiekeling. Hij belicht zowel het fysieke als mentale aspect in zijn lezingen. Ook zijn we trots op Hans Kroon. Hij vertelt zijn succesverhaal over zijn unieke manier van coachen. Een trainingsvisie die verschillende internationale topatleten tot Olympische medailles heeft gebracht. Maar hij laat je ook in de spiegel kijken en geeft je zo het nodige ‘huiswerk’ mee.

Er zijn op Fitfair zo zoveel sprekers en lezingen, dat er voor elk wat wils is. Daarom is het ook belangrijk om vooraf goed te kijken waar je naartoe wilt. Hier vind je ons hele programma.”

Hoe belangrijk zijn partnerships voor Fitfair?
“Vanuit Fitfair bieden we volop ruimte aan onze partners. Zij maken het event tot een groot succes. Het is mooi dat onze partners steeds meer vrijheid pakken en zo een extra eigen dimensie aan Fitfair geven. Bijvoorbeeld NL Actief, die inspeelt op de toekomst van de sector (lees hier meer) . Of Matrix Fitness die voor inspiratie zal zorgen uit andere branches (lees hier meer). Mooie voorbeelden van de groeiende ‘Fitfair-beweging’. Ik weet zeker dat iedere bezoeker vol nieuwe kennis en inzichten naar huis gaat!”

Bestel hier je tickets!

Door: Niek Arts