Gevierde gasten bij PT World zijn de experts van het collectief Fit as FAQ. Dit samenwerkingsverband van vier toonaangevende opleiders in de fitness, delen graag hun inzichten en ervaringen met de bezoekers van Fitfair. Vanuit hun eigen ruimte bieden ze twee dagen lang ‘evidence based’ en ‘practice based’ informatie aan. Alles gericht op het verhogen van het Nederlandse niveau van fitness!

Fit as FAQ is een samenwerkingsverband tussen de opleiders Chivo, Ultimate Instability, Dutch HDA, en Bell-coaching/Henselmans PT. Binnen Fit as FAQ streven de verschillende opleiders naar een hoger niveau van de fitnessbranche. De docenten van de aangesloten opleidingen zijn veelgevraagde trainers en sprekers, die de praktijk en theorie volop combineren. Het collectief wil consumenten en (aspirant)professionals voorzien van de best mogelijke informatie, zodat mensen een goede keuze kunnen maken om ‘fit as FAQ’ te worden.

Visie Fit as FAQ
Binnen Fit as FAQ vinden ze het belangrijk om ‘the next level’ te bieden aan fitnessprofessionals. Hier maakt mede-initiatiefnemer Juul Bakker zich sterk voor. Juul: “Na een goede basisopleiding als fitnessinstructeur of PT’er ben je er als professional nog lang niet. Dan begint je specialisatie pas op het gebied van esthetisch, sportperformance, vitaliteit, leefstijl, gedragsverandering en voeding. Door je als PT’er of instructeur hierin te specialiseren, ben je onderscheidend in de markt en maak je het verschil voor je klant.”

Juul gaat verder: “De partners van Fit as FAQ verzorgen opleidingen van basisniveau tot verdiepende opleidingen op mbo 4- en post-hbo-niveau. Ieder vakgebied wordt door een gespecialiseerde partner aangeboden en verzorgd. Met als hoger doel: de kwaliteit verbeteren en betere trainers afleveren. Want waarom volgt een fysiotherapeut een vierjarige opleiding en hoef je als PT’er of leefstijlcoach in fitnessland niet eens een opleiding te halen, terwijl je wel mensen ‘helpt’?

Verder groeien, ook als zelfstanding ondernemer
De visie van Fit as FAQ sluit naadloos aan op die van Juul Bakker zelf. Die visie is: ‘mensen helpen verder te komen’. Juul: “Ik ben druk met Fit as FAQ. Maar daarnaast ontwikkel ik met diverse partners opleidingen in de fitness- en kickboks branche. Ook coach ik eigenaren en management- en trainerteams van fitnessclubs en personal trainingsstudio’s. Mijn missie is het bijdragen aan de ontwikkeling van trainers en ondernemers, door het delen van kennis.”

 

“Als coach begeleid ik ondernemers in de branche bij het herstructureren van hun onderneming. Ik help ze bij het neerzetten van een nieuw fundament door een nieuwe ‘bleuprint’ van hun onderneming te maken. Het doel: de ondernemer kan weer doorgroeien, bijvoorbeeld als hij is vastgelopen met zijn onderneming. Zo bouw je samen aan een gezonde, groeiende en florerende onderneming. Hierover geef ik tijdens Fitfair diverse lezingen.”

 

Pak je kans op PT World
De aangesloten professionals van Fit as FAQ delen in verschillende praktische sessies op de vrijdag en de zaterdag hun inzichten. Het is een uitdagende mix van theorie en praktijk, die iedere gedreven fitnessprofessional verder helpt. Op beide dagen wordt er tussen 16.30 en 17.30 uur afgesloten met een Q&A tussen het publiek en de aanwezige experts. Dat wil je zeker niet missen, dus pak die kans!

Benieuwd naar het hele programma van Fit as FAQ en haar partners? Hier vind je het!