Biography

Vliegwieltraining
Vliegwieltraining is een unieke ontwikkeling in de sport en fysiotherapie. Trainen met een vliegwiel wordt ook wel kinetische training genoemd. In plaats van traditionele gewichten wordt hier getraind met een schijf die ronddraait. In de concentrische fase wordt het vliegwiel door het trekken aan een lint op gang gebracht en versneld. Als het lint volledig is afgerold, is er zoveel kinetische energie opgebouwd dat het lint zich vanzelf weer oprolt, net als bij de welbekende jojo. Het doel is om het vliegwiel tot stilstand te brengen en vervolgens weer met een concentrische beweging op gang te brengen.

Van minimale weerstand tot volledige belasting
De kracht die je geeft in de concentrische fase is ook de kracht die je terugkrijgt in de excentrische fase. Dit zijn we niet gewend in de traditionele krachttraining. Hoe harder de beweging wordt ingezet, hoe zwaarder de excentrische weerstand zal zijn. Door de constante belasting kun je meer uit een oefening halen, want je traint je spieren intensiever en sneller. De uitdaging is om in balans te blijven aan het begin van de excentrische fase.

Effecten
Diverse studies hebben aangetoond dat vliegwieltraining significant meer effect heeft op spierkracht, spieromvang, sprongkracht en loopsnelheid. Uit de literatuur blijkt ook dat vliegwieltraining uitermate geschikt is voor blessurepreventie bij topsporters.

Ontwikkelingen
Kynett ontwikkelde vorig jaar de Kynett ONE, een revolutionair mobiel vliegwielapparaat waarmee je overal kan trainen. Zowel binnen als buiten, want je kan het apparaat vastmaken aan iedere paal of boom en ook aan een fitnessapparaat is hij makkelijk op te hangen. De ONE heeft een slim design in een handzame koffer en een gewicht van maar 6 kg. Voor wie met vliegwieltraining wil beginnen is de Kynett ONE een ideaal apparaat omdat hij heel veelzijdig en betaalbaar is.

Voor de sporters, trainers en therapeuten die meer mogelijkheden en comfort willen heeft Kynett het afgelopen jaar de Ultimate ontwikkeld. De Ultimate is een multifunctionele muuropstelling waarbij nog meer toepassingen mogelijk zijn. Lat Pull Down, Squats, Lunges, Front Raises, alles mogelijk op één apparaat. De Ultimate is zeer gemakkelijk in hoogte verstelbaar, waardoor je snel kunt wisselen van oefening en er kan ook met zwaardere weerstandsschijven getraind worden. Hiermee is Kynett wederom uniek op de vliegwielmarkt!

Contact informatie:
Kynett Nederland
+ 31 85 130 48 30
info@kynett.com
www.kynett.com