‘Be Your Own Guru’, dat is de overkoepelende boodschap waarmee Dani Jašarević en Lizzy Blijleven op zaterdag vier workshops op de mainstage van Fitfair geven. Anders dan veel bekende #fitgirls doen geloven, gaat het bij het inspiratieplatform van Dani en Lizzy juist om innerlijke fitheid en oprecht je eigen (bewuste) keuzes maken. Alleen zo sta je als vrouw sterk in het hectische leven en doe je écht wat je leuk vindt.

In hun workshops gaan Dani en Lizzy in op hun eigen ontdekkingsreis en hoe ze andere vrouwen helpen bij hun zoektocht. Daarnaast is er volop aandacht voor wat het ‘hogere doel’ achter FITGIRLS is. Hun motto is niet voor niets: word mentaal en fysiek de sterkste versie van jezelf!

Twee werelden eigen maken

Met internet, sociale media en de steeds grotere druk om te presteren, leven we daarbij in twee werelden: de uiterlijke wereld en de innerlijke wereld. Twee werelden die vaak niet op elkaar aansluiten en voor fysieke, persoonlijke en psychische problemen kunnen zorgen. Er wordt ons geleerd om ons staande te houden voor de buitenwereld, ‘want daar gebeurt het’. Maar we leren vrijwel niets over hoe we ons staande houden in onze innerkijke binnenwereld.

Hiermee struggelen heel vrouwen: daarom zetten Dani en Lizzy je mindset in beweging en werk je aan je eigen identiteit. Persoonlijke groei is hierbij steeds belangrijker. De wereld is in beweging en mensen worden steeds meer zelf bewust. Dani: “Het is onze missie om hierbij te helpen en een motiverende rol te spelen! Wij voelen dat we impact kunnen maken bij vrouwen in heel Nederland, juist omdat we dichtbij deze doelgroep zitten en een voorbeeld willen zijn.”

Start FITGIRLS en Fitmind Academy
Dani en Lizzy hebben elkaar op een bijzondere manier ontmoet. Het was niet de  vriendschap die hen bijeenbracht, maar hun allergrootste missie. Ondanks de vele zware periodes en tegenslagen die zij in hun leven hebben meegemaakt wisten ze dat ze altijd een keuze hadden. De keuze van hoe je met de situatie omgaat. Dani: “Dit gaf ons zoveel kracht om onze missie verder te verspreiden. Want de ontdekkingsreis die wij hebben gemaakt, maken nog duizenden vrouwen. Onze missie is dan ook veel groter dan wijzelf. Met ons platform FITGIRLS bereiken we die vrouwen en helpen we elkaar!”

Dani gaat verder: “Inmiddels zijn we ons tweede bedrijf gestart: Fitmind Academy. Met dit coachingsbedrijf begeleiden we vrouwen persoonlijk bij hun ‘ontdekkingstocht’. We bieden hiervoor verschillende trajecten aan. We inspireren en begeleiden vrouwen naar een leven waarin zij de regie in eigen handen nemen en houden. Want we geloven dat iedere vrouw haar eigen succesformule zal vinden door bewust te kiezen voor wat mentaal en fysiek energie geeft. Vanuit deze gedachte hebben we in één jaar al honderden vrouwen mogen helpen!”

Persoonlijke ontwikkeling
Om andere vrouwen bij te staan, blijven beide dames zichzelf ook ontwikkelen. Hier zijn ze dagelijks mee bezig. Ze verzamelen nieuwe kennis en doen passende opleidingen. Dani: “Wij hebben ook jarenlang gezocht naar wat voor ons écht werkt. Hiervoor hebben we onder meer een NLP- en masteropleiding gevolgd, boeken verslonden en vooraanstaande mindset experts en toptrainers uitgehoord.”

Dani: “Daarnaast hebben we van alles uitgeprobeerd op het gebied van voeding, training en mindset. Onze uiteindelijke conclusie: het is voor iedere vrouw anders. Wat echt werkt, kun je alleen maar zelf ervaren. Wij helpen je bij de zoektocht hiernaar met onze trajecten en lezingen. Vandaar de naam: Be Your Own Guru. Wij geloven dat jij je eigen lifestyle-expert kan worden. Wij zijn er gekomen, dus waarom jij dan niet… Hoe precies? Dat vertellen we op FitFair!”

Klik hier voor ons programma