Als fitness beoefenaar  herinner je je vaak nog het moment dat je besmet raakte met het virus. Dat moment waarop fitness een lifestyle werd in plaats van onregelmatige bezoekjes aan de sportschool. Het klinkt misschien als een cliché, maar fitness & sportfanaten weten dat het nu eenmaal een bepaalde manier van leven verlangt om je doelen te bereiken. Sterker worden, sneller worden, een droomfysiek bereiken, het vergt een grote toewijding. En die toewijding wordt nog weleens onderschat. 

Fitfair biedt niet alleen een platform van kennisdeling om op sportief gebied te groeien, maar ook om door te groeien naar een zakelijke toepassing van je passie. 

Het is niet vreemd dat veel fitness- en sportfanaten zoeken naar manieren om deze lifestyle ook voor inkomsten te laten zorgen. Soms deels als verantwoording voor de offers die je hiervoor moet maken. Velen leiden het leven van een topsporter wat betreft de inzet, maar krijgen niet de inkomsten van een topsporter. In veel gevallen krijgen ook de beroepsmatige sporters niet genoeg inkomsten uit hun sportieve prestaties zonder zelf actief te zijn als ondernemer. 

Fitfair brengt diverse takken uit de fitness industrie samen onder één dak. Sprekers uit verschillende branches zoals sportschoolhouders en personal trainers geven seminars voor branchegenoten over de invulling van hun vak. Fitness Influencers laten zien hoe zij succesvol gebruik maken van slimme personal branding om een groot bereik en daarmee inkomsten te creëren. Of ze nu uitblinken in coaching, informeren en vermaken via blogs en vlogs, een fantastische sportschool hebben opgebouwd of een groot kledingmerk. Ze kunnen allen als voorbeeld dienen. Ze kunnen jouw helpen bepalen waar jouw mogelijke toekomst als fitness professional ligt én je een snellere start bieden. 

Van core stability tot crossfit

Op Fitfair kan je natuurlijk ook terecht om simpelweg beter te worden in wat je doet. 

Zo verzorgt Health Freaks meerdere seminars. Bijvoorbeeld over geïsoleerd trainen versus functioneel trainen en core training en -stability. Andere seminars van Health Freaks geven aandacht aan effectieve toepassingen van HIIT training en kennis van de hormonale huishouding voor betere prestaties. 

De mannen van Welift bieden workshops die o.a. ingaan op de uitvoering van de Snatch en de Clean and Jerk. Olympische oefeningen die met de opkomst van crossfit sterk in populariteit zijn gestegen. 

Crossfit is bovendien goed vertegenwoordigd op Fitfair met de bijdrage van NJOYA. Erwin van Beek zet in meerdere seminars zijn perspectief uiteen op de theoretische, fysieke en mentale aspecten van crossfit en topsport in het algemeen. 

Ook de opleidingsinstituten CHIVO en Start2MOVE zijn vertegenwoordigd op Fitfair. Een garantie voor informatieve seminars over zowel de inhoudelijke als zakelijke aspecten van de topsporter en fitness professional. 

Het is slechts een kleine greep uit het aanbod voor fitness- en sportfanaten. Met seminars van deze opleidingsinstituten, best practice ondernemers als Tavi Castro en andere succesvolle ondernemers in fitness, biedt Fitfair een informatieve, inspirerende en motiverende ervaring.