“Plannen maken, vooruit  plannen. 
 Begrens jezelf. Blijf scherp.
Don’t give in. Don’t give up. Ik blijf kiezen wat goed voor me is.
Je weet zelf dondersgoed wanneer je jezelf voor de gek houdt. 
95% discipline is moeilijker vol te houden dan 100%. Flexibel zijn is geen vrijheid maar een valstrik die je zelf creëert. Als ik mijn doelen heb bepaald is er geen weg terug.

De gedachtegang van een topsporter?

Of ook van jou?

Je bent af en aan al een aantal jaar bezig. Je groeide er langzaam in. Iedere keer een stapje verder. Je ‘droomfysiek’ bestaat allang niet meer. Een illusie. Het is namelijk nooit ‘klaar’. Altijd zijn er verbeterpunten en nieuwe doelen die behaald moeten worden.

Herkenbaar?

Onrust, irritatie en dan weer blaken van zelfvertrouwen; in rap tempo wisselen de gevoelens elkaar af als je voelt dat je verslapt. Het gevecht met jezelf is begonnen. Het gevecht wat je moet en zal winnen. Als de obstakels eenmaal overwonnen zijn is de voldoening groot. Dat weet je. Je kwam de harde afspraken na, met jezelf. En dat voelt verdomd goed. Het fysieke resultaat is de kers op de taart. Even rust, genieten, beetje laten vieren aankomende dagen en dan nieuwe doelen stellen.

Maar.. Het is toch bijzonder vind je niet? De wilskracht, het verleggen van grenzen, het gevecht tegen eigen demonen.. Het beeld wat wij bij ‘de topsporter’ hebben is identiek.

“Je bent al groot zat man. Waar doe je het allemaal voor? Waarom nog steeds zo fanatiek?”

Vragen die profvoetballers en Sven Kramer nooit gesteld krijgen maar jij misschien vaker dan je lief is.  Natúúrlijk is dat anders zegt men. Maar wát is daar anders? Heel simpel: een reguliere topsporter krijgt voor zijn persoonlijke offers een rijkelijke vergoeding. In feite heeft het woord ‘topsport’ dus niets met de beproeving van topsport zelf te maken maar in hoeverre je ervan kunt leven. Ook al zou je zelf wereld prestaties in jouw gym neerzetten, toon je extreme toewijding, bezit je ontembare wilskracht en ijzeren discipline; het maakt jou nog altijd geen topsporter. Al ben je een regelrechte Spartaan uit Spartacus inclusief een full-time baan ernaast. En weet je? Fuck it. Het is allemaal zo relatief als wat.

Moraal van het verhaal? Ik breek een lans voor de ploeteraar, de vechter, de vallen en opstaan guy, de wannabe Tavi, de atleet, de beginner, de boef, de wereldverbeteraar. Blijf bij jezelf. Dit is jouw reis. Elke stap naar voren is er 1. Vergeet dat niet. Wees trots op jezelf, wees goed voor de mensen die je lief hebben.

 

Nou? Ben je een beetje geïnspireerd? Fired up? Vraag je je af of Fitfair wel iets voor je is en vraag je je af of het event genoeg te bieden heeft om jouw trainingsregime naar een hoger niveau te tillen?

Het antwoord is ja. 

Net als bij topsport is het net die +2-3% die je naar huis stuurt met brons óf goud.
Fitfair heeft een shitload aan topics die je verder zullen helpen en je horizon zal verbreden.
20 knowledge areas, een beursvloer van 6000m2, CrossFit en vele andere workouts!
Tot 24 en/of 25 november in de Jaarbeurs te Utrecht. Check de locatie hier #sick

 

PROGRAMMA HIGHLIGHTS

We hebben hier een kleine selectie gemaakt van seminars waar jij juist in het dagelijks leven die minimale vooruitgang kunt boeken om jezelf te overstijgen in de gym en (vooral) daarbuiten.  Bekijk het volledige programmahier om veel meer te ontdekken! Tickets zijn €25,- per dag. Alle masterclasses zijn vrij toegankelijk. Wil je een specifieke class echt niet missen? Zorg dat je minimaal 15 minuten voor start bij de ingang van de zaal staat.

Fitness Fanatics area:
Powerbuilding – het combineren van training voor kracht en spiergroei (Richard Bell)
Het aanpassen van oefeningen aan lichaamsbouw (Frank Den Blanken)
Het doorbreken van Fatloss Plateaus (Frank Den Blanken)
Trainen voor hogere levensdoelen (Fabio D’agata)

FITASFAQ  area:
Powerliften vs. CrossFit vs. Bodybuilding (Juul Bakker, Paul Lammers, Remko Sanders)
Drive: Hoe motivatie werkt (Chi L. Liu)
Life outside the Gym en de impact op jouw doel
Tavi Castro masterclass (Tavi Castro)
Feiten en Fabels: Guy Droog & Dogan Tekin

WELIFT area:
Vermogenstraining in (top)sport

Performance Fysio area:
Hoe combineer je fysiek en mentaal?
Mindset & Ademhaling: Tool in je dagelijks leven

Physis Academy area:
Voor altijd af van je slaap problemen (Timo Hans)
Darmen: De belangrijkste schakel in je vitaliteit
Rugklachten? Stop met core training (….)
We zitten er allemaal naast als het om stress gaat
5-life hacks voor ongekende sportprestaties