Dat is namelijk het mooie van fitness! Je bent nooit uitgeleerd, er zijn altijd nieuwe inzichten en er is geen “One way fits all”.
We helpen je een handje op weg! 11 workshops/seminars omtrent training en bewegen die je zullen inspireren tijdens Fitfair!

1. Feiten en fabels in fitness Q&A
Sprekers : Richard Bell, Menno Henselmans, Juul Bakker, Paul Lammers, Paul Venner, Chi L Liu, Remco Sanders
Vrijdag 22 november 16.30 & Zaterdag 23 november 16.30

Panel gesprek met de Fit as FAQ opleiders over waarheden, onwaarheden, feiten en fabels, bullshit en bro-science over trainen, voeding, en alles wat met fitness te maken heeft.

2. Hoe zet je een workout in elkaar? Rustintervallen en oefeningsvolgorde
Spreker : Menno Henselmans
Zaterdag 23 november 15.00

3. Trainingsvolume voor spiergroei
Spreker: Frank den Blanken
Zaterdag 23 november 15.30

Wil je meer spiermassa? Dan is het stimuleren van je spieren een must. Maar hoeveel is daar nu voor nodig? Wat is voor jou de optimale hoeveelheid om zo hard mogelijk te groeien? In deze presentatie legt Frank je uit hoe jij het optimale volume kunt berekenen, welke oefeningen daarvoor geschikt zijn en hoe je optimaal herstelt om het meeste uit jouw training te halen.

4. Bewegen is superieur aan trainen
Spreker: Wouter van Aalst
Zaterdag 23 november 14.00

Hoeveel resultaat mag je van een krachttraining verwachten als je centraal zenuwstelsel niet optimaal wordt aangesproken?
Wat komt er nog vóór een goede coördinatie & stabiliteit wat iedereen zou moeten meenemen in een training of behandeling?
Waarom is bewegen altijd superieur aan trainen, hoe tegenstrijdig dit ook lijkt?
Dit seminar is zowel theoretisch als praktisch.
We raden aan om kleding te dragen waar je makkelijk in kunt bewegen.

5. Vrouwspecifiek fitness
Sprekers: Richard Bell, Sanne Leenman
Zaterdag 23 november 13.15

Geslachtsverschillen en alles wat je als vrouw nodig hebt voor maximale progressie. Van fysiologische verschillen in training, tot je menstruatiecyclus en zelfs fitness tijdens de zwangerschap.
Wat leer je tijdens de seminar:

1. Waarom vrouwen niet als mannen zouden moeten trainen
2. Fysiologische verschillen tussen mannen en vrouwen
3. De invloed van de menstruatiecyclus op je training en resultaat
4. Aandachtspunten tijdens de zwangerschap

6. Techniek sessie: old school vs new style
Sprekers: Juul Bakker, Paul Lammers en Remco Sanders
Vrijdag 22 november 12.00
Zaterdag 23 november 12.00

In deze seminar wordt de combinatie gemaakt tussen old skool ervaring versus new style wetenschappelijke kennis en zullen veel voorkomende mythes uit de branche worden ontkracht.
In het praktijk gedeelte staat het maken van keuzes van oefeningen en variaties centraal. Er bestaat namelijk geen goed of fout, maar wel een verkeerde toepassing.

7. Hoe breng je emotionele en mentale diepgang in fysieke oefeningen?
Sprekers: Jelle Bouma, Mariska van der Poel, Marloes Nieberg
Zaterdag 23 november 13.30

In deze workshop ervaar je wat het is om emotionele en mentale elementen te combineren in een fysieke oefening. Je komt erachter hoe je dat zelf kunt doen en wat precies de meerwaarde is van het toepassen van deze combinatie, zowel voor het (verander)traject van een klant als voor jou als professional zelf. We mixen theorie met ervaren en het direct toepassen van het geleerde. Na deze workshop kan jij met enkele eenvoudige handvatten meer diepgang brengen in jouw trainingen.

9. Fundamentals of weightlifting
Sprekers: Collin Dam & Robert van den Hof
Zaterdag 23 november 10.30 (Snatch) & Zaterdag 23 november 11.15 (Clean and Jerk)

Tijdens de snatch workshop raak je bekend met een van de moeilijkste bewegingen in de fitness. De snatch is een oefening uit het Olympisch gewichtheffen waarbij de halter in een beweging boven het hoofd wordt getild. Deze oefening omvat techniek, mobiliteit, kracht en snelheid. We zullen te werk gaan met halters zodat jij veilig en efficiënt de beweging onder de knie kunt krijgen. In deze praktische workshop zal team We Lift klaar staan om jou een echte gewichthef ervaring te geven. We zullen er daarnaast voor zorgen dat deze moeilijke oefening op makkelijke wijze kan worden uitgevoerd.

De clean and jerk is eveneens een oefening uit het Olympisch gewichtheffen. Net als bij de snatch omvat de clean and jerk techniek, mobiliteit, kracht en snelheid. Toch is het een echte krachtoefening. Tijdens deze praktische workshop werken we in deelbewegingen op naar de uiteindelijke oefening waarbij je de halter in twee bewegingen boven het hoofd brengt. Met een euforisch gevoel als gevolg!

10. Team Bell: Roundtable powerlifting
Sprekers: Team Bell
Zaterdag 23 november 11.30
Powerlifting 101: tijd om ons alle vragen te stellen die je bezig houden als powerlifter, powerlift coach, of ambiërend powerlifter. Training, programmering, voeding, techniek: vraag het Team Bell!

11. Power en krachttoename volgens overload
Spreker: Coen Luijken
Zaterdag 23 november 11.45

Tijdens deze workshop kun je kennismaken met een aantal concepten, praktische tools en inzichten zoals die ook door Overload zelf bij hun clienten worden toegepast.
Zo zullen er o.a. een aantal onderwerpen uit de diverse opleidingsmodules worden behandeld en krijg je diverse interessante tools die je nadien direct bij jezelf en/of je clienten kunt toepassen.

– Power vs Strength training
– Beperkende zwakke schakels bij weightlifting
– Tips & tricks voor een nieuw PR

Het volledige programma check je HIER

Nog geen tickets? Koop ze HIER