Bijna iedere sportschool heeft wel te maken met niet betalende leden. Lastige gesprekken aan de balie, tijdrovende administratie, aanmaningen en boetes. Daar zit je als sportschoolhouder niet op te wachten, en je leden zeker ook niet. Er is nu een nieuwe start up genaamd dockdock die dit oplost.  Het bedrijf is zelfs zo zeker van zijn zaak is dat zij een omzetgarantie geeft aan de ondernemer voor de hele duur van het abonnement. Begin dit jaar zijn ze gestart met het testen van hun dienst in de sportmarkt bij een aantal sportclubs. Sinds september is de test afgerond en alle clubs die hebben meegedraaid blijven gebruik maken van de oplossing. Wij spraken Alexander Luijt, commercieel directeur bij dockdock over wat zij anders doen zodat zij deze garantie kunnen aanbieden.

 

Wat doen jullie anders dan incassobureaus dat jullie een garantie kunnen geven op het hele abonnement?
Wij hebben jarenlange ervaring in debiteurenbeheer binnen sportscholen en daarbuiten en hebben gekeken wat de behoefte is van consumenten. Met dat uitgangspunt hebben we een app ontwikkelt waarin de consument makkelijk zijn abonnementen kan beheren en betalingsverzoeken en -herinneringen krijgt. Ook biedt de app consumenten flexibiliteit in betalen, zoals de mogelijkheid om betaling 14 dagen uit te stellen. Dit zorgt ervoor dat het betaalgedrag beter wordt en wij dus ook de club garanties kunnen geven. Dus ook het poortje op de sportschool gaat niet meteen dicht want de sportschoolhouder krijgt van ons gegarandeerd het maandelijkse abonnementsgeld. Ons motto is dan ook financiële rust voor beiden.

 

Jullie zijn sinds september echt live, hoe is de reactie van de markt?
Erg positief! Dat komt vooral door de garantie. Je ziet dat veel clubs stiekem veel geld kwijt zijn aan de leden najagen om te betalen. En een deel betaalt zelfs nooit. Al met al kan dat aardig wat kosten met zich meebrengen. De business case is dan ook snel gemaakt. We hebben de afgelopen weken 10 nieuwe clubs mogen verwelkomen. Maar ook van consumenten krijgen we goede feedback terug via de app. De directe link met ons via de app zorgt ervoor dat we ze snel kunnen helpen als ze er niet uitkomen.

 

Wat kunnen we de komende tijd van jullie verwachten?
De ontwikkeling staat bij ons niet stil en we rollen iedere maand weer nieuwe functies uit om betalen zo makkelijk mogelijk te maken. Daarnaast doen we ons best om bekendheid binnen de markt te creëren. Een belangrijke daarin is natuurlijk Fitfair in November.

  • Bezoek dockdock op stand 5. En ontdek hoe je betaalgarantie, betaalflexibliteit voor je klanten en geen omkijken naar debiteurenbeheer kunt combineren. 
  • Meer omzet door goed debiteurenbeheer? Volg ons seminar 22 november – 16:00 – area 10! Hoe een goed debiteurenbeheer ervoor kan zorgen dat je juist meer verdient. Op een manier die de relatie met je leden goed houdt.
     

Meer weten? KLIK HIER 

Dockdock uitgelegd in 1 minuut KLIK HIER