Zoveel kennis dat het bijna onmogelijk is om te kiezen. Verdeeld over 16 areas kun je je compleet onderdompelen in alle facetten van fitness. Maak daarom juist gebruik van de mogelijkheid die Fitfair jouw biedt om antwoorden te vinden op jouw vragen als (personal)trainer. 

Hoogstwaarschijnlijk ben je altijd op zoek naar frisse ideeën en nieuwe inzichten om meer diepgang en diversiteit in je sessies te brengen. Primair heb je de taak om jouw klanten vooruit te helpen, ze fitter te maken. En toch is dit maar een kant van het verhaal. Als je je onderneming wilt laten groeien en je klant verder wilt brengen dan ooit, dien je een aantal skills te beheersen. Eigenlijk..  We durven zelfs te beweren dat je een succesvolle  PT carriere op je buik kunt schrijven bij een gebrek aan deze essentiële eigenschappen. Jouw succes, het succes van je klant, alles, alles komt neer op jouw vermogen tot het raken van diezelfde klant. De klant ‘vast te houden’ door zo nu en dan te prikkelen met een andere aanpak. De prikkel kan in het hoofd of aan het lichaam toegediend worden, een goed gesprek of een geweldige training, ‘potato-potato’…

Maar je vermogen om te raken, te lezen wat nodig is voor de persoon in kwestie en daar de sessie op in te richten. Daar gaat het om. Het is geen one size fits all. Ieder mens heeft een ander verhaal. Aan jou de taak de knoppen te vinden en op de juiste manier te gebruiken. 

Maar niet elke trainer is een gefühlsmensch. Thank god. En dat hoeft ook niet. Kennis kan ook je vriend zijn. Kennis = opties. Meer opties maakt ruimte voor ervaringen. Mo-ge-lijk-he-den. Hier kun je dus ook niet op afstuderen. Je bent hier nooit klaar mee. Je kunt iemand laten laten lachen door je als een leip te gedragen, maar plezier en lol kan ook ontstaan door je klant compleet te verrassen door een spelelement toe te voegen. Bewust anders te laten bewegen. Hup, uit die comfort zone! Hoe meer opties je hebt (lees: technieken) hoe meer kansen je de klant biedt om het ‘onmogelijke’ mogelijk te maken. En dat maakt dit vak ook zo fantastisch.

Zorg dus dat je opties hebt, tools. Zet je kleppen af. Fitfair is daarom altijd een goed idee. Er is zoveel te zien en te ervaren.

“The truth is rarely pure, but never simple”

Luister, discussieer en denk mee! Bekijk het programma van Fitfair 2018!

Program tips voor (personal)trainer:

  • Wat zeggen de experts nu eigenlijk over de deadlift?
  • Moeten we wel snatches doen met de gemiddelde Nederlander?
  • Nieuwe inspiratie nodig om je trainingen leuker en doelgerichter te maken?
  • Hoe voorkom je dat jouw klanten terugvallen in hun oude patroon?
  • In hoeverre is het slim om de recreant te benaderen als een topsporter?
  • Wat zegt de wetenschap op dit moment over die #Gainsz op je bips of op je borst?

 

Zalen: Get Together Conference (alleen voor GTC meerprijs) FitAsFaq, Hidden Profits, PT Academy, Performance Fysio, Physis Academy, Lijfstijl Coaches. Er is teveel om op te noemen! Veel plezier!

Trainers! Get together!

Kom samen!

Ehm… Ok… Waar?

Tijdens Fitfair vindt Get Together Conference plaats. Een exclusief, hoogwaardig, maar betaalbaar  event, speciaal gericht op (personal)trainers die altijd méér willen. Ontdek en ervaar samen met professionals uit jouw vakgebied de nieuwste methoden die wars zijn van standaard referentiekaders.   

 

Fighting Monkey

Jozef Frucek neemt je mee in een wereld die voor de meeste trainers – en mensen in het algemeen -onbekend terrein is. Zijn leer bevat vele aspecten van het leven zelf en gebruikt het lichaam in overlevingsmodus als middelpunt van zijn doctrine. 

Vraag: Blijf je ontspannen maar scherp tijdens ongrijpbare en levensbedreigende situaties? Beweeg je licht en flexibel bij het bewandelen van onbekende paden? Kun je jouw lichaam ten alle tijden controleren?

Waarschijnlijk niet..

Het letterlijk spelen, bewegen en als het ware samenvloeien met het ‘onverwachte’ heeft Jozef tot kunstvorm verheven. Waar het denken stopt en overgaat op instinct is het lichaam in staat tot ongelofelijke prestaties. Snap je het nog? Niet erg hoor. Met alleen woorden doen we Jozef met zijn Fighting Monkey team tekort! Je kunt het alleen maar ondergaan. Dus laat je verrassen, open je brein en omarm het onbekende! 

Ole Foerster

Ole Foerster, zeg het drie keer hardop. JA, Ole Foerster. Deze Master trainer komt even wat informatie doorgeven van Gray Cook, Kelly Starrett, Stuart Mcgill en Dr. Andreo Spina. Bewegen geeft een enorme vrijheid en Ole geeft je direct toepasbare kennis die jou niet alleen een betere trainer maakt maar ook ongelooflijk goed werkt voor jouw klanten. 30 Seconden een stretch vasthouden en over 2 uurtjes kun je weer opnieuw beginnen. Structureel meer mobiliteit creëren voor optimaal resultaat is waar je voor bij Ole moet zijn.

Physical Academy

We horen je denken, wanneer krijg ik nu een workshop waarin ik de gemiddelde persoon beter kan laten bewegen. Je bent op zoek naar die workshop waarin je kan testen, meten en kan komen met oplossingen. De wijkagent die telkens een squat doet met een bolle rug, of die dame van de koffietent die de letter U vormt tijdens het planken, nothing new….

Maar ook bij veel top atleten valt er nog genoeg winst te behalen als het gaat om correct leren bewegen.

Wij hebben die workshop allang voor jou geregeld. Ken van den Eenden, de man die de nodige testjes uit de boeken trekt om zijn kennis met jou te delen. Become a master in corrective excercise!

Exos

Als het gaat om atleten trainen mag Exos natuurlijk niet ontbreken. Een concrete workshop waarin er 10 do’s en don’t worden besproken als het gaat om trainen van atleten. Hoe zorg je voor de transfer van trainen in de gym naar zijn of haar sport? Exos neemt je mee in de wereld van trainen met atleten. Nieuwe inzichten die jouw trainingen completer maken. Zowel als coach als de fanatic.

Kijk even op www.fitfairjaarbeurs.nl/gtc om het volledige programma te bekijken. Tickets voor het GTC programma zijn €79,- per dag. Met een dag ticket GTC krijg je een Fitfair Weekender ticket. Zodat je de andere dag ook alle Fitfair onderdelen kunt volgen!