Vrijdag 22 en zaterdag 23 november vind de derde editie plaats van Fitfair in de Jaarbeurs Utrecht. Een platform voor kennisdeling, netwerk event en een bron van inspiratie voor fitness professionals en fitness fanaten.

‘Stilstaan is achteruitgaan’. Een motto dat waarschijnlijk iedere personal trainer zou onderschrijven voor zijn klanten. Een motto dat ook geldt voor de personal trainer zelf.

Een goede personal trainer is, net als een arts, nooit uitgeleerd. De werking van het lichaam is immers complex en dagelijks verschijnt er nieuwe informatie over bewegingsleer en voedingsleer. Naast deze constante stroom van nieuwe inzichten ontwikkelt de fitness-industrie zelf ook. Slimme fitness-trackers bijvoorbeeld om de activiteit en progressie van je klant te meten en apps om de behoefte te bepalen en voedingsschema’s op te stellen, zowel qua voeding als training.

Tegelijkertijd is er een grote toename in het aantal personal trainers en fitness coaches en neemt de noodzaak om je te onderscheiden toe. Wat is jouw doelgroep? Richt je je op het bevorderen van functioneel bewegen, help je een topsporter beter presteren of zoek je de snelste weg naar een sixpack?

Even belangrijk: hoe bereik je deze doelgroep en wat kan je leren van de concurrentie? Personal trainers worden door het veranderende landschap steeds vaker gedwongen hun beroep als zelfstandig ondernemer uit te voeren met alle uitdagingen van dien. Van marketing tot klantbehoud en facturatie. Fitfair is daarom hét event om een sprong voorwaarts te maken in deze ontwikkeling, inhoudelijk als trainer en zakelijk als ondernemer.

Twee dagen lang classes in PT World

Start2move, Lijfstijl Coaches en de mannen van Fit as Faq presenteren twee dagen een uitgebreid programma voor iedere PT’er.

Een tipje van de sluier:

De oprichters van de Dutch Human Development Academy, aanbieder van  fitnessopleidingen, gaan bovendien in op een nieuwe standaard in bewegingsleer. Het Bol – Model maakt gebruik van een nieuw virtual reality trainingsleer model en biedt een interactieve methode om te zien wat er in het lichaam gebeurt.

Hoe bouw je een solide PT business op? Sprekers Paul Lammers (Personal Body Plan), Juul Bakker (JuulBakker.com) en Remco Sanders (No Excuses) nemen je mee in hun ervaring. Welke ondernemersvaardigheden heb je nodig en hoe schrijf je bijvoorbeeld een goed businessplan?

Hiernaast zul je ook tal van nieuwe inzichten krijgen over de praktische invullingen van een training. Zo kun je jouw trainer toolbox uitbreiden om je klanten naar een hoger niveau te tillen.

Sprekers zoals Rob Trousselot, oprichter en eigenaar van kennisnetwerk Lijfstijl Coaches, een samenwerkingsverband van 150+ profesionals in personal training, vitaliteitscoaching en fysiotherapie. Rob is eigenaar van diverse PT/Coaching studio’s en zal spreken over het het werven van nieuwe leden, ook in andere maanden dan januari. In twee aparte seminars zal Rob ingaan op methoden om potentiële klanten aan te spreken én deze daadwerkelijk als klant binnen te halen.

Het gehele programma kun je vanaf eind augustus vinden op www.fitfairjaarbeurs.nl

Alle facetten van de fitness industrie verenigd op een innovatieve beursvloer. Daarmee is Fitfair hét one-stop-shopping netwerk event voor de fitness professional.