Biography

Opgegroeid als “kleine” jongen tussen de gewichten en in de sportschool van zijn ouders zou je denken dat ik een gezond en fit ventje was. Niets is minder waar. Heel mijn jeugd heb ik overgewicht gehad. Tot het moment dat ik als 15 jarige jongen naar beneden keek en 120kg zag staan op de weegschaal. Dat was de druppel.

Hier begon mijn reis in zelfontwikkeling. Alle vrije tijd opgeslokt door het lezen en uitproberen van ieder YouTube filmpje, podcast of artikel te vinden over voeding en training.

Na een aantal jaren in de gewichthefsport te hebben geleefd, uiteindelijk door verschillende blessures besloten te stoppen met de sport. Vanuit hier meer gericht op het coachen van de atleten om hen beter te maken. Mijn eigen training ging langzaam meer naar de fitness/bodybuilding kant. Wat resulteerde in nog meer diepgang in de subtiele kunst van voeding en training.

Door het blijven ontwikkelen en coachen binnen de gewichthefsport en tegelijkertijd in de fitness/bodybuilding industrie, onstond er een synergie. Het was 1 grote puzzel die stukje voor stukje verder in elkaar viel.

Ik realiseerde dat de impact van voeding velen malen groter was voor de meeste dan ik had voorzien. Het is meer dan alleen eten. Het is het creëeren van nieuwe gewoonten, het maken van betere keuzes, etc. Oftewel het leggen van een betere fundering.

Zo ontstond IKE Nutrition I Training, waar al mijn tijd in geïnvesteerd wordt om andere mensen handvatten te bieden om meer grip te krijgen op hun leven. Een missie die stiekem heel egoïstisch is, want wat voelt het goed om iemand anders te helpen met zijn/haar ontwikkeling!