Biography

Jelmer Siemons is oprichter en eigenaar van Start2Move. Jelmer is afgestudeerd aan de Christelijke Academie Lichamelijke Opvoeding (CALO) in Zwolle en begon al tijdens zijn studie met diverse werkzaamheden in de sportbranche. Zo was hij al op jonge leeftijd werkzaam als fitnessinstructeur, reisleider en skileraar. Na afronding van zijn studie (2002) is Jelmer aan de slag gegaan als docent bij Landstede sport en bewegen in Zwolle. Tegelijkertijd is hij gestart als examinator voor NL Actief (voorheen Fit!vak) op diverse locaties in Nederland en heeft hij zitting genomen in de opleidingscommissie van NL Actief.

Na enkele jaren besloot hij de overstap te maken naar de fitnessbranche en is hij gaan werken als manager van een 4-tal fitnesscentra en aansluitend 5 jaar als docent Fitness & Health op het CIOS in Arnhem.

In 2007 is Jelmer als eenmanszaak gestart met opleidingscentrum Start2Move. Inmiddels is Start2move uitgegroeid tot het grootste Fit!vak erkende opleidingscentrum van Nederland met opleidingslocaties in heel Nederland en zijn er zo’n 40-50 tal docenten jaarlijks actief voor Start2Move. Sinds 2015 is Start2Move BV samengegaan met de HDD Holding.

Jelmer was ook werkzaam als conditietrainer bij het 1e elftal van sc Heerenveen in het seizoen 2013-2014 in samenwerking met hoofdtrainer Marco van Basten.