Biography

Marsha Westerhof is in 2001 afgestudeerd als fysiotherapeut en is in de jaren 2001-2004 de fysiotherapeut geweest van de Nederlandse bobsleeteams. Hiermee is ze naar wereldkampioenschappen geweest en in 2002 zelfs naar de Olympische Spelen van Salt Lake City. Zelf heeft Marsha altijd atletiek gedaan en is sport haar grootste passie. Na de fantastische ervaringen die ze in haar eerste jaren als fysio op het hoogste topsport niveau heeft opgedaan, had Marsha 1 doel; “ik wil werken met topatleten; als fysio, maar ook als trainer ”. Het sterker maken van lichamen, blessures voorkomen, de zwakke schakel vinden bij sporters, zelfs bij topsporters.

De zwakke schakel trainen en sportprestatie verbeteren, dat is haar doel in (sport) fysiotherapie! Marsha werkt voor de atletiekunie en is met al onze Nederlandse toppers (zoals Dafne Schippers) mee geweest op trainingsstages en toernooien, van de Olympische Spelen in Rio tot aan het WK in Beijing. Daar heeft ze veel leuke behandeltechnieken geleerd, snelle trucjes, activatie-oefeningen die simpel en snel werken. Deze kennis wil Marsha nu overbrengen op trainers, fysiotherapeuten en sporters.

Marsha heeft daarnaast haar eigen praktijk “fysiotherapie Medisupport” in Groningen en is de oprichter van de cursus Physical Performance Trainer, waarin zij samen met Joeval Benjamins haar kennis, opgedaan in (top)sport, deelt om zo een unieke cursus aan te kunnen bieden. Met veel enthousiasme en passie deelt ze kennis uit eigen ervaring en weet ze iedere lesdag een dynamische dag bomvol energie neer te zetten!