Biography

Mijn naam is , geboren in 1985 te Mortsel, België. “Tot mijn 16 werd ik ook geconfronteerd met obesitas.”

Ik leefde bijna gans mijn jeugd met onzekerheden en angst om te mislukken, niet te slagen op school, op de speelplaatsen met mijn vrienden en vooral: ik, als persoon. Met die onzekerheid groeide het gebrek aan zelfvertrouwen. Mijn voor de hand liggende troost was: voedsel. Hoe zoeter, hoe beter. Zoet en vettig voedsel gaf mij een mentale opkikker. Maar die was altijd van korte duur. Het gevolg? De drang om te eten werd nog groter …

Dit scenario bleef duren tot ik begon te denken aan een maagoperatie. Het perverse aan dat systeem is dat ik dan eerst nog ettelijke kilo’s moest eten, dik genoeg worden, om daadwerkelijk in aanmerking te komen … Dat zette me aan het denken. Nog meer eten om dan te vermageren?

Eerst mezelf mentaal pijnigen om pas dan een oplossing te krijgen? Toen besefte ik dat ik het anders wilde aanpakken en daar hard voor wilde werken.

Niet alleen om de fysische ‘effort’ van sport te ervaren maar ook om trots te kunnen zijn op mezelf dat IK, Younes Boucham, zelf iets verwezenlijk. Dit voedde ook mijn zelfvertrouwen, drong mijn onzekerheden de dieperik in en gaf mij een positief zelfbeeld. Ik was vastberaden om deze weg in te slaan en gezonder te leven door bewuster te eten, te sporten en op een constructieve manier met mezelf om te gaan.

Na jarenlang hard werken om te vermageren, met vallen en opstaan, maar gelukkig met voldoende zelfvertrouwen, ben ik uiteindelijk op een gezond BMI-gehalte gekomen. Dan kwam de volgende stap: van dat kleine dikke mannetje naar een volledig afgetrainde en gezonde sterke man. Ik nam de uitdaging aan door in de wereld van bodybuilding te treden… en ja, het is me nog gelukt ook! Ik ben erin geslaagd om van een onzeker angstig obees jongetje te evolueren naar een zelfverzekerde gezonde en fitte man waarvan ik zelfs tijdens een wedstrijd doorstootte tot de tweede plaats binnen mijn categorie. Het was een emotionele overwinning voor mezelf. Er kwam een klik in mijn hoofd dat ALLES mogelijk is, als je maar in jezelf gelooft. Iedereen valt wel eens, maar als je valt is het belangrijk dat je keer op keer voorwaarts valt!

Ettelijke jaren later kan ik met trots zeggen dat mijn onzekerheid is omgebogen naar een passie. Meer, een online-platform, waar ik dagelijks mensen met zwaarlijvigheid coach op mentaal en structureel vlak om ook hun persoonlijke gezondheidsdoelen te bereiken. Dit gaat zodanig ver dat ik me ook gestort heb op de emotionele en psychologische ‘setting’ van de individu dmv ‘mind coaching’ tijdens de intakes maar ook dag per dag via de gebruikelijke communicatie kanalen (messenger, WhatsApp,..). Vervolgens, door meermaals per jaar op vakantie te gaan sta ik ook stil bij het feit wat er zoal geconsumeerd word als men op hotel verblijft, zodat de klant ook op dat vlak tot in detail ondersteund word betreffende wat wel & niet te eten, mogelijke combinaties en ga zo maar verder! Concreet; The Titan Program is niet zomaar een type ‘dieet’ of ‘trend’. Het is de brug tussen jou en je persoonlijke doelstelling waar we effectief alles onder de loep nemen om jou zoveel mogelijk te doen slagen.