Start2Move en hun partner LAPT hebben een uniek programma voor PT World in elkaar gezet. Op beide dagen hebben ze samen één eigen zaal met ruim tweehonderd zitplaatsen. Het grote doel: (toekomstige) personal trainers en leefstijlcoaches inspireren voor een succesvolle carrière in de fitness- en gezondheidsbranche.

Opleidingscentrum Start2Move leidt niet alleen op voor een diploma, maar brengt je ook direct in contact met het werkveld. Hiervoor hebben ze onder meer een uitgebreide vacaturebank. Als een afgestuurde cursist een eigen bedrijf ambieert, wordt hij ondersteund door een business coach van LAPT. Zo kan hij zijn eigen bedrijf opzetten en uitbouwen.

Samen hebben Start2Move en LAPT alles in huis voor een succesvolle carrière. Het ‘Leven lang leren-traject’ zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en trends. Hun PT World-programma is hier helemaal op ingericht. Het programma met sprekers vind je o.a. op start2move.nl/fitfair-2019.

Vrijdagprogramma
Op de vrijdag staat de fitnessondernemer op Fitfair en in PT World centraal. Er wordt extra ingezoomd op actuele ondernemersuitdagingen en de vraagstukken van de PT’er en fitnessondernemer. In ‘Van trainingspak tot maatpak’ gaat Start2Move-CEO Jelmer Siemons in op de uitdagingen en mogelijke valkuilen die je als ondernemer tegenkomt bij het opbouwen en uitbouwen van je eigen bedrijf.

Daarna is het de beurt aan Michel Meijers, die gespecialiseerd is als oncologisch fitnesstrainer. In ‘De fitnessbranche maakt een vuist tegen kanker’, vertelt hij hoe hij zich hierin heeft gespecialiseerd en hoe hij het verschil maakt. Hugo Braam van Virtuagym gaat dieper in op de ‘Personal Trainer van de toekomst’. Een niet te missen workshop voor de PT’er die tijdig wil inspelen op de constant veranderende markt.

Na de lunch staat leefstijlverandering centraal, net zoals de invloed van hormonen bij vrouwen. MSc en voedingsdeskundige Linda Hogervorst weet hier alles van. Gevolgd door het verhaal van Walter Wendel: ‘Het geheim achter FIT20’. Dit is de snelst groeiende fitnessketen van Nederland. Een andere actuele vraag is: hoe werf je klanten via Facebook en Instagram? Hierop gaat social mediaspecialist Gerto Rijsdijk in.

Daarna is het de beurt aan het duo Alois Maton (manager LAPT) en Rob Trousselot (eigenaar LIJFSTIJL Coaches). Ze geven diverse praktische tips en tools om de uitdagende stap te zetten van trainer naar succesvol ondernemer. De middag wordt afgesloten met een inhoudelijke workshop over fysiek sterk worden, onder leiding van sportdiëtist Joeval Benjamins. ‘Niet meer, maar beter’ is hierbij het motto!

Zaterdagprogramma
Op de zaterdag ligt de focus meer op trainingsontwikkeling. Daarom is de zaterdag extra interessant voor instructeurs en de fitness fanatics. Een aantal van de presentaties van de vrijdag worden ook op de zaterdag gegeven. Naast de al eerder genoemde presentaties op de vrijdag, biedt Start2Move onderstaande presentaties exclusief op de zaterdag aan.

De zaterdag wordt afgetrapt door Linda Hogervorst met de centrale vraag: hoe onderscheid je feiten van fabels over voeding? Onze toegang tot informatie is vrijwel oneindig. Stel een vraag aan ‘dokter Google’ en je hebt direct het antwoord. Zo ook als het op voeding aankomt. Toch zijn veel berichten die op internet circuleren een fabeltje. Linda geeft je tijdens deze workshop praktische handvatten in de voedingsjungle.

Als PT’er en instructeur combineren we steeds meer vakgebieden en nieuwe ‘gadgets’ om ons vak nog beter uit te voeren. Ons vak gaat steeds meer over leefstijl en gedragsverandering. Daar sluit de presentatie van Elian Goettsch naadloos op aan, hij gaat dieper in op stress- en slaapmanagement. Daarop aansluitend vertelt Pieter Hélin over het verschil dat je kan maken met wearables en digitaal coachen.

Je ziet het: de specialisten van Start2Move zijn er klaar voor. Zien we je op Fitfair 2019?