Er word natuurlijk meer dan eens gevraagd wat is Fitfair nu eigenlijk en voor wie is het?

Allereerst: De fitness branche is niet waar ik vandaan kom. Is dat gek? Misschien wel. Maar tegelijkertijd ook een blessing in disguise. Mijn ‘wereld’ is en was muziek. En daaruit ben ik met een aantal muziek vrienden Dancefair gestart. Een event waar iedere producer, dj en muzikant op ieder niveau iets uit kan halen. Van het technisch aspect van musiceren tot de zakelijke kant van de muziek business. Dat bestond namelijk niet, het enige vergelijkbare is de conferentie genaamd het Amsterdam Dance Event. Een prachtig en belangrijk event, maar wel gericht op de 1%, de bovenlaag, waar gelouterde artiesten zakelijke contacten op kunnen doen en deals kunnen sluiten met managements, boekers en labels. De prijs voor zo’n ticket loopt al gauw in de honderden euros en was daarom niet geschikt (en dus toegankelijk) voor iedereen. Ik vond dat daar nog wat te behalen viel. Dancefair vult dat gat sinds 2011 met succes op.

Dit concept, waar kennisdeling – netwerken – beursvloer (in die exacte volgorde) centraal staat voor een zeer vriendelijk tarief is een krachtige formule omdat de 1% met de andere 99% samenkomt en fuseert. Nieuw en oud(er) talent wordt daar letterlijk gezien, verder geholpen en geïnspireerd en trekt ieder jaar rond de 7000 bezoekers uit meer dan 40 landen.

Deze formule wilde ik op een gehele andere wereld toepassen. De fitness branche was voor mij een logische stap. Zoiets als Dancefair bestond nog niet in fitness. Alles wat er al is, zoals de FIBO of de Fitness & Wellness Top is vooral een traditionele beurs. Natuurlijk is het Duitse FIBO een waanzinnig groot event, maar ik vind en nogmaals – ik vind – dat ondanks FIBO een enorme impact maakt, je daar toch qua inspiratie, ondernemer vraagstukken en persoonlijke ontwikkeling je (net) niet genoeg aan je trekken komt.

Dus wat is Fitfair dan?

Fitfair biedt iedereen de mogelijkheid om uit zijn of haar eigen tak van sport iets te halen door middel van 160 masterclasses, keynotes en workouts verdeeld over 23 zalen. Ben je sportschoolhouder of PT’er? We’ve got you covered! Van business masterclasses om de groei van je onderneming te stimuleren tot een uitgebreid programma voor de fitness fanatic met het doel het beste uit jezelf te halen. Ook focussen we op mindset en vooral methodes die je gewoontes als ondernemer of sporter blootlegt en te luisteren naar top ondernemers uit de branche of topsporters.

Het kan net die ene zin zijn van een spreker of een vraag uit het publiek die jouw vuurtje nog verder opstookt om de volgende stap te maken. En dat is waar ik als organisator ook geïnspireerd door raak en daardoor met mijn team ieder jaar weer een steeds beter programma realiseer.

Het programma voor Fitfair 2019 zal op de eerste dag, dus op 22 november exclusief gericht zijn de ondernemer en de ondernemer van de toekomst die zijn heil zoekt in de fitness wereld. Op de tweede dag, dus 23 november, komen de fitness fanatics en ondernemers aan hun trekken.

Op de beursvloer vind je op beide dagen alle grote brands van het moment. Check gerust de deelnemers onder ‘exposanten’ op de website.

Het volledige programma is eind augustus te vinden op www.fitfairjaarbeurs.nl. We hebben er weer enorm veel zin in en hopen je te verwelkomen op Fitfair 2019 op 22 en 23 november.

Tot dan en… Connect. Learn. Become Inspired!

Norman Soares, CEO Fitfair