Missie

FITFAIR 24/25 NOVEMBER 2018

Fitfair is de tweedaagse kennis en netwerk beurs voor sporters, professionals en ondernemers in de fitness branche. Door educatie, inspiratie en participatie onderscheidt Fitfair zich van traditionele fitness- en wellness beurzen.

Het programma bestaat uit 150+ masterclasses, business seminars en workouts verdeeld over 14 state of the art conferentie zalen. Topsporters delen tijdens Fitfair op inspirerende wijze hun kennis op het gebied van trainingsschema’s, mindset en voeding. Professionals zullen inspirerende masterclasses verzorgen over hedendaagse ondernemersvraagstukken voor sportschoolhouders en (personal) trainers. Dit alles in combinatie met een energieke innovatieve beursvloer, maakt Fitfair tot een uniek event in fitness. 


Het bij elkaar brengen en inspireren is onze missie.
Het creëren van beleving tijdens evenementen is onze kracht.

Welcome to Fitfair.

Fitfair 2018: innovatie, inspiratie, kennis delen en netwerken

Op zaterdag 24 en zondag 25 november beleeft het tweedaagse educatieve netwerk- en lifestyle event Fitfair in de Jaarbeurs te Utrecht haar tweede editie. Fitfair richt zich op de sportprofessional, de ondernemer en de fanatieke sporter. Door een kennisevent te combineren met een innovatieve beursvloer, lijkt er met Fitfair een frisse wind te gaan waaien in de wereld van fitness- en sportevents. We spraken met initiatiefnemer Norman Soares.

Wat kunnen we verwachten tijdens Fitfair?
“Tijdens Fitfair vind je twee dagen lang alles onder één dak met als doel de fitness- en sport branche te innoveren en de fanatieke en professionele sporter te inspireren. Op een oppervlakte van 10.000 vierkante meter biedt Fitfair een hoogwaardig netwerk platform, een innovatieve beursvloer en 14 oogverblindende conferentiezalen met meer dan 200 programmaonderdelen. De bezoeker kan hier vrij doorheen navigeren. Inschrijven voor een programma onderdeel is niet nodig, behalve in de ‘Gym Owner’ area. Deze stoelen zijn gereserveerd voor sportschoolhouders.”

Voor wie is Fitfair?
“Fitfair is gespitst op drie doelgroepen: de professional, waar wij (personal) trainers, topsporters en instructeurs onder verstaan. De ondernemer uit de branche zoals sportschoolhouders evenals de fanatieke sporter die sporten als lifestyle beschouwt.”

Kun je inhoudelijk iets vertellen over het programma, de workshops en masterclasses?
“Het programma is verdeeld over verschillende area’s met elk een eigen thema of doelgroep. In de Gym Owners zaal, powered by Greinwalder & Partners en bodyLIFE, beantwoordt Fitfair ondernemersvraagstukken zoals de laatste trends op het gebied van digitalisering, marketing, social media en retentie. Ook zullen er interactieve conversaties plaatsvinden met sportschoolhouders die hun visie delen omtrent ondernemerschap. Lijfstijl Coaches onder aanvoering van Rob Trousselot zal personal trainers adviseren hoe zij hun business optimaal kunnen runnen en Perform Better en Get Together Conference presenteren verschillende trainings inhoudelijke topics voor (personal) trainers. We hebben een live workout area voor 800 personen gehost door Train The Trainers met o.a. presenters als Bianca Karel, Danny Rust en Maaike Parrel. Ook CrossFitters en CrossFit coaches kunnen hun hart ophalen in de zaal van Erwin van Beek van Reebok Crossfit 020 en er zijn gewichthef workshops door Eleiko. AALO verzorgt diverse masterclasses voor instructeurs en personal trainers. Tavi Castro’s Body Engineers presenteert een programma op het gebied van bodybuilding lifestyle en natuurlijk is er een breed programma voor sporters van elk niveau op het gebied van trainingsschema’s, mindset en voeding. Dit is slechts een tipje van de sluier. Het volledige programma wordt gelanceerd op dinsdag 4 april. Wat ook interessant is om te vermelden, is dat er een waanzinnig programma is voor medewerkers van sportscholen in de Fitfair Day1 area. Die behoefte kwam duidelijk naar voren tijdens ons onderzoek bij verschillende sportschoolhouders en haar personeel.”

Heeft VNU of de Jaarbeurs iets met dit event te maken?
“Nee, behalve dat we huurder zijn van de locatie.”

Hoe is het idee voor Fitfair ontstaan?
“Het concept is een afgeleide van Dancefair/Musicfair, een event voor music makers dat wij sinds 2012 organiseren. Het event was vanaf dag één een schot in de roos en trekt ieder jaar 8000 bezoekers. Onder andere Hardwell, Armin van Buuren, Waylon en Typhoon geven ieder jaar acte de présence als inspirator. Sinds een paar jaar verbaas ik me erover dat een soortgelijk concept ontbreekt in de sport- en fitnessbranche. Waar kennisdeling centraal staat zoals tijdens Dancefair/Musicfair. Dat we door Dancefair/Musicfair enorme ervaring hebben in het organiseren van grootschalige events, maakte de beslissing makkelijk om te gaan verbreden.”

Wat verwachten jullie qua aantallen bezoekers?
“Eerste editie hadden wij 3800 bezoekers. In november verwachten wij er rond de 5500.”

Er is al een aantal fitness beurzen in Nederland voor professionals en consumenten, hoe denken jullie het verschil te gaan maken?
“De combinatie van een traditionele beurs in een nieuw jasje én een TEDx achtige setting met topsprekers en presenters is een gouden formule. Alleen een beurs is niet altijd even inspirerend en een eenzijdige -vaak prijzige- workshop in een stoffige hotel lobby al helemaal niet. Het is de combinatie van die twee elementen plus een betaalbaar tarief wat Fitfair uniek maakt. Het creëren van beleving tijdens evenementen is onze kracht. Ik denk dat de gehele industrie en de fitness- en sportcommunity heel blij van Fitfair gaat worden en ik denk ook dat het nodig is. De gehele branche en iedereen die met sport bezig is, verdient het.”