FiTFAIR 2022, Jaarbeurs Utrecht
FITFAIR 2022, Jaarbeurs Utrecht
Menu

Ook dit jaar is NL Actief weer aanwezig op Fitfair. We bieden u vier inspiratiesessies en een netwerklunch (exclusief voor onze leden) aan.

Programma vrijdag 25 november:
(Let op: voor sommige onderdelen dient u zich vooraf in te schrijven)

11.00-12.00 uur: Hoe creëer je een sterk netwerk? Patrick Rijnbeek

12.00-13.00 uur: Netwerk- & ledenlunch NL Actief

13.00-16.00 uur Symposium

  • 13.15-14.15 uur: New Health en de leefstijlclub van de toekomst. Ronald Wouters
  • 14.15-14.30 uur: Introductie New Health Europese project. Julian Berriman
  • 14.45-15.45 uur: Gezondere leefstijl, gezondere generaties. John van Heel

11.00-12.00 uur: Hoe creëert u een sterk netwerk?

Patrick Rijnbeek, directeur van NL Actief, neemt u mee op ‘inspiratiereis’ langs bevlogen fitnessondernemers die hun ervaringen delen met het creëren van een sterk netwerk met de domeinen zorg en welzijn. Hoe bouwt u (lokaal) zo’n netwerk? Hoe pakt u dat aan? Wat waren de succesfactoren en welke valkuilen moet u ontwijken? En bovenal: wat levert het u als fitnessondernemer op, nu en in de toekomst?

12.00-13.00 uur: Netwerk- & ledenlunch NL Actief

Kennismaken en netwerken staan centraal in de lunch van NL Actief, die exclusief is voor haar leden. Praat elkaar bij over wat u als ondernemer bezighoudt.
In verband met de reservering dient u zich hiervoor aan te melden via dit aanmeldformulier. U dient zich aan te melden voor 14 november a.s.

Middagprogramma: Symposium ‘Gezondere leefstijl, gezondere generaties!’

Onderstaande sessies zijn allemaal onderdeel van het symposium: Het is de bedoeling dat u het hele middagprogramma volgt.

Als professional ontvangt u gratis een pro account, waarmee u dit programma als soort van leefstijlrecept kan gaan verstrekken aan consumenten. Inschrijven voor de inspiratiesessies ‘Introductie New Health Europese project’ en ‘Gezondere leefstijl, gezondere generaties’ is daarom verplicht: info@new-health.eu

13.15-14.15 uur: New Health en de leefstijlclub van de toekomst

Ronald Wouters, algemeen directeur van NL Actief, krijgt regelmatig de vraag ‘wanneer gaan huisartsen nu eens doorverwijzen naar fitnessprofessionals?’ Tijdens zijn Master of Science opleiding enkele jaren geleden deed hij onderzoek naar precies die vraag, om een beter beeld te krijgen hoe huisartsen tegen de professionals in de fitnessbranche aankijken en wat het effect van die beeldvorming is. De uitkomst: huisartsen zien professionals in de fitnessbranche vooral als mensen die thuis zijn in sporten en bewegen en niet zozeer als professionals die mensen kunnen begeleiden naar een gezondere leefstijl. Tijdens zijn New Health inspiratie- en kennissessie gaat Ronald Wouters in op de vraag hoe we de wereld van zorg en preventie bij elkaar kunnen brengen. Wat is daarvoor nodig? Is het toekomstmuziek of is het er al? Wat is het (nieuwe) verdienmodel? Wat zijn de relaties met andere domeinen? Welke partners werken samen in de leefstijlclub van de toekomst? Welke data worden verzameld en hoe worden die gebruikt?

14.15-14.30 uur: Introductie New Health Europese project

Julian Berriman, directeur Professional Standards Committee bij EuropeActive, zal een korte introductie geven over zijn rol bij EuropeActive en hoe deze aansluit bij de belangrijkste doelen van het New Health Project: het promoten van een actieve gezonde levensstijl in heel Europa.

14.45-15.45 uur: Gezondere leefstijl, gezondere generaties

Minder dan 10 procent van de Nederlanders eet de aanbevolen hoeveelheden groenten, peulvruchten, aardappelen en graanproducten, en smeer- en bereidingsvetten (RIVM). Meer dan de helft van de Nederlanders beweegt te weinig (CBS). Bijna 9 op de 10 van de Nederlanders ondervindt dagelijks teveel stress. Onvoldoende lichaamsbeweging is de vierde belangrijkste risicofactor voor sterfte (WHO). Gezien deze cijfers is het niet vreemd dat chronische aandoeningen toe blijven nemen. Om het tij te keren moeten er vanuit de leefomgeving meer positieve prikkels komen om gezonder te bewegen, gezonder te eten en voor een gezondere mindset. Een team uit zeven landen is met de opdracht aan de slag gegaan om een ‘gezond leven mini-video cursus’ te ontwikkelen voor professionals. Ze hebben ook een portaal ingericht waar professionals deelnemers kunnen toevoegen en een leefstijlscan kunnen uitvoeren. Samen een EU netwerk opzetten van leefstijl adviseurs, promotors en coaches, dat is de doelstelling! John van Heel (EFAA) presenteert de resultaten.


Fitfair is het grootste, tweedaagse kennis- en netwerk event van de BeNeLux

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over FitFair
©  2024 FITFAIR  - All rights reserved - Web design & development by: Dunico websites and advertising.
© 2024 FITFAIR.com - All rights reserved -

Web design & development by: Dunico websites and advertising.
arrow-left