FiTFAIR 2022, Jaarbeurs Utrecht
FITFAIR 2022, Jaarbeurs Utrecht
Menu

Omniyou levert jou de genetische puzzelstukjes die je nodig kan hebben om jouw leefstijl te verbeteren op verschillende gebieden, namelijk voeding, sport, huid, slaap en stress.

Mijn genetisch profiel is uitgebreid uitgelegd, alle puzzelstukjes vallen op hun plek, veel nieuwe inzichten en informatie wat ik in mijn eigen leefstijl kan gaan toe/aanpassen.  Zo houd ik o.a. nu nog meer rekening met voldoende slaap, heb ik mijn eetschema naar mijn behoeftes aangepast en let ik op ijzerrijke voeding. Maar het allerbelangrijkste vind ik vooral dat ik mij bewust ben geworden van waar mijn kracht ligt en  hoe ik  die op de juiste  manier kan benutten.

Kracht vs Duur
Duursport (cardiotraining) zorgt voor meer uithoudingsvermogen en voor vetverlies op korte termijn. Krachtsport (spiertraining) zorgt voor meer spieren en voor vetverbranding op lange termijn.
Mijn genetisch profiel laat zien dat ik een verhoogde aanleg heb voor krachtsport. Dit betekent dat van de 12 genen waar de onderzoekers van Omniyou naar hebben gekeken, het merendeel is geassocieerd met goede prestaties bij krachtsporters.
Voor mij is deze uitslag een bevestiging waar ik op hoopte. Aangezien mijn trainingsschema vooral gericht is op Krachtsport. Cardio komt ook aan bod in mijn trainingsschema maar bij krachttraining merk ik sneller resultaat.

Verder werd o.a. de mate van mijn spierherstel en snelheid van het afvoeren van afvalstoffen duidelijk in mijn genetisch profiel.

Alle resultaten kan ik goed toepassen in mijn trainingsschema waarbij ik rekening kan houden met de intensiteit training en de mate van rust die mijn lichaam nodig heeft, zoals uit het onderzoek is gebleken.

Zo verdeel ik de spiergroepen over mijn trainingsweek om overbelasting van mijn spieren te voorkomen:
•    Maandag & donderdag : Upper (borst, schouders, rug en armen)
•    Dinsdag & vrijdag: Lower (benen, onderrug en buik)
•    En meestal 1 dag in de week een cardiotraining

Macronutriënten
Macronutriënten zijn nutriënten (voedingsstoffen) die in grote hoeveelheden worden geconsumeerd en voor energie zorgen.
Uit mijn genetisch profiel is mijn macronutriënten-balans af te lezen en daarmee duidelijk geworden wat mijn behoeftes zijn aan vet, eiwit en koolhydraten. Zo ben ik er bijvoorbeeld achter gekomen dat het voor mij belangrijk is relatief hoog in vet te zitten voor mijn gewichtsverlies/gewichtsbehoud.
Ik was ervan overtuigd dat ik hoog in mijn eiwitten moest zitten, maar uit mijn genetisch profiel is anders gebleken.
Heb mijn behoeftes gelijk aangepast in mijn eetschema (40% vet, 15% eiwit, 45% koolhydraten) Echt ideaal, hoe duidelijk wil je het hebben?

Micronutriënten
Micronutriënten vormen één van de belangrijkste groepen voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft: De vitamines en mineralen.
We hebben micronutriënten nodig voor fysiologische processen, waaronder de stofwisseling, reproductie, afweer en groei, maar bijvoorbeeld ook geestelijke gezondheid.
Uit mijn genetisch profiel is o.a. gebleken dat ik een verhoogd risico heb op ijzertekort. Hierdoor kan ik sneller last hebben van: vermoeidheid, prikkelbaarheid en zwakte.
Het is dus belangrijk voor mij om hier meer op te letten en veel plantaardige ijzerbronnen te combineren met inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine, zoals citrusfruit, broccoli, boerenkool, erwten of groene paprika’s en om juist koffie en thee te vermijden. IJzeropname wordt namelijk sterk beïnvloed door de interactie van ijzer met andere voedingsstoffen.

Duidelijke handleiding
Kortom… YES ik heb nu een duidelijke handleiding van mijn eigen DNA!
Ben jij al nieuwsgierig geworden naar jouw DNA, wil je bijv. ook weten wat jouw slaapbehoefte is, kans op acne, jouw zoutgevoeligheid is…?
Kijk dan snel op www.omniyou.nl en stel jouw Omniyou DNA-kit samen.


Fitfair is het grootste, tweedaagse kennis- en netwerk event van de BeNeLux

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over FitFair
©  2024 FITFAIR  - All rights reserved - Web design & development by: Dunico websites and advertising.
© 2024 FITFAIR.com - All rights reserved -

Web design & development by: Dunico websites and advertising.
arrow-left